Kockamania

Információ

KockaMánia.hu LEGO blog: bemutatók, hírek, végigjátszások, stb.

Google+

Ez zajlik a Facebookon

iKockaMania LEGO mobilon

Főoldal LEGO Blog

LEGO 10233 Horizon Express videó

2012.10.04. 07:20  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: Creator, Horizon Express, Jamie Berard, LEGO 10233, exkluzív, expert, jármű, kell, tgv, videó, vonat

A képek után itt a hivatalos videó a LEGO 10233 Horizon Express vonatról, Jamie Berard bemutatja a minifigurákat, a mozdonyt és a vagonokat, az új elemeket, a nem szokványos építési megoldásokat (épített mozdony orr-rész és ajtók, fektetett ablakok, nyilak a mozdony oldalán, a két vagont összekapcsoló kerekek) és végül, hogy milyen vagányul néz ki ha kettőt összekapcsolunk!


Új LEGO vonat: LEGO 10233 Horizon Express

2012.09.30. 18:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: Creator, Horizon Express, LEGO 10233, exkluzív, expert, jármű, kell, tgv, vonat

Tegnap este nagy meglepetést okozott a LEGO SHOP facebookon történt bejelentése, új LEGO CREATOR (?) vonat 2013 januártól: LEGO 10233 Horizon Express néven.


LEGO 10233 Horizon Express

Pár hete miután LEGO Hungáriánál jártam a 2013-as újdonságok bemutatóján, kérdezte egy ismerősöm, hogy csak annyit áruljak el "lesz-e új vonat?". Én meg kapásból rávágtam, hogy nem, erre tessék! :) Ezek szerint a kereskedőknek sem kötnek mindent az orrára.

CREATOR Expert?

A doboz jobb alsó sarkában feltűnhet az EXPERT csík ez feltételezhetően a CREATOR családon belül egy új altéma lesz. A bevezetőben a CREATOR mellé egy kérdőjelet tettem ugyanis itt jogosan azt várná az ember, hogy "3 in 1" azaz az egy készletből 3 modellt tudunk megépíteni. A doboz hátoldaláról nincs kép, én azért reménykedem benne, hogy ott lesz még némi meglepetés!

A szerelvény 3 kocsival 79 cm hosszú és úgy van kialakítva, hogy ha két készletet veszünk akkor egy 1,5 méteres szerelvénnyé lehet összeépíteni:


2 darab LEGO 10233 Horizon Express összekapcsolva

A vonathoz 6 minifigurát kapunk (2 vasutast és 4 utast, 3-3 a nemek eloszlása) a leszedhető tető és a részletesen kidolgozott mozdony és vagonok belseje rengeteg játéklehetőséget rejt. Plusz a sok apró kiegészítő: számítógép, bőröndök, üveg (whiskys is van ha jól láttam :), pohár, újság, székek, pénztárgép, kávéfőző.

Síneket és motort nem kapunk hozzá, ezeket a kiegészítőket külön kell beszerezni, de a vonat kialakítása olyan, hogy a későbbiekben motorizálható.


LEGO 10233 Horizon Express mozdony


LEGO 10233 Horizon Express


LEGO 10233 Horizon Express


Fantasztikusan jó, egyszerűen KELL!


LEGO 10233 Horizon Express


LEGO 2013

2012.09.13. 13:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: 11

Cimkék: CITY, Creator, Friends, Heartlake City, NINJAGO, Star Wars, Technic, gyűjthető minifigurák, újdonságok

Tegnap a LEGO Hungáriánál jártam és bemutatták a LEGO 2013-as első féléves újdonságait. Jönnek az frissítések a piacon lévő termékekhez: CITY, Ninjago, Friends, Creator, Star Wars, Technic, Minifigurák, stb. és érkezik két teljes új téma.


LEGO 2013 - az egyik új téma részlete

Első új termék

A fenti kép egy részlete a LEGO által kiadott előzetesnek amiből igazából nem derül ki semmi, de találgatásra pont jó (feltehetőleg ez volta a cél :). Én is nézegettem a kis kör közepét, hogy mi lehet, hátha el van rejtve benne valami használható dolog, de ne keressétek nincs semmi és nem leszünk okosabbak tőle. Viszont azt elmodhatom, hogy fantasztikusan jó minifigurák lesznek, egyedi jól kitalált története és nagy BUMM várható! Odatették magukat a tervezők!

Gyerek teszt

Szerencsére kéznél a nagyobbik 6,5 éves fiam, így gyorsan csináltam is egy tesztet:


LEGO 2013 újdonság katalógus

(Ne nagyítsatok ki semmit, össze-vissza lett maszatolva, nehogy felismerhető legyen rajta bármi.) Komoly tekintettel átlapozgatta először gyorsabban, majd újra részletesebben és a délután folyamán még legalább 5-6x elkérte, hogy végignézhesse. Szerencsés kis srác nem? :), nekem még a normál katalógus is ajándék volt gyerekkoromban ő meg a 4 hónap múlva megjelenő "CONFINDENTAL" anyagot bújja :) de fogadalmat tett, hogy tartja a szájat és nem beszélhet róla az oviban!
Estére beleszeretett ebbe az újdonságba, csak annyit mondott többször is, hogy "Apa, nagyon tetszenek az újak". Ezen felül a minifigurákat várja még.

Második új termék

5 készlettel fog indulni és a képek alapján nekem tetszik a színvilága és a dobozok tartalma is jónak igérkezik.

Gyűjthető minifigurák

A minifigurákból biztosan érkezik 2 új széria (szürke és arany) amivel eléri a sorozat a 10. megjelenést. Ez egy szép kerek szám, 2010-ben jelent meg az első gyűjthető minifigura csomag, lehet, hogy a 10. lesz az utolsó?

City

Idén kaptuk az erdei rendőrséget (kevesen tudják de a LEGO termékeknek van egy kivezetési dátuma, az erdei rendőrség például 2012.12.31.-el ki is lesz vonva utána már nem gyártják) jövőre keményebb legényeket kap a város. Felfrissül egy altéma és jönnek új klasszikus járművek.

Friends

A Friends vonalat nagyon megnyomta a cég és szépen fog bővülni Heartlake City. Sajnos az idei évben a karácsonyi szezonban szinte biztosra merem mondani, hogy megint hiánycikk lesz.

Creator

A Creator család bár a kedvencem, de mintha nem kapna elég figyelmet, törődést és kicsit megfáradtnak, ötlettelennek tűnik.

Star Wars

Megjelenik a gyűjtető bolygók 3. szériája, illetve a Comic Con-on bemutatott Ranchor Pit, plusz 15 új minifigura 6 új készletben.

Technic

A Technic szettek között lesz két nagyobb modell amiért a fiúk oda lesznek és a felnőtt férfi társaim majd győzködik a párjukat, hogy ezekre a dobozokra ilyen vagy olyan okból nekik feltétlen szükségük van! :)

5 számjegyű kódok

Elfogytak a 4 számjegyű kódok és mostantól nem csak az exkluzív készletek, limitált kiadások kapnak 5 számjegyű azonosítót, hanem minden normál újonnan megjelenő készlet ezekbe lesz besorolva, remélhetőleg ez majd elég lesz egy jó ideig. Íme néhány példa:
  • 10500 - 10699 - Duplo és egyéb készletek 4 éves korig
  • 31*** - Creator
  • 41*** - Friends
  • 42*** - Technic
  • 44*** - Hero Factory
  • 60*** - City
  • 70*** - mindkét új téma, Ninjago
  • 71*** - Gyűjthető minifigurák
  • 75*** - Star Wars

Természetesen lesznek DUPLO, 4+, Hero Facotry újdonságok is.

Én izgatottan várom a 2013-as évet!


Google Analytics Alternative

ClickyCopyright © 2011-2018 KockaMánia.hu
LEGO®, DUPLO® logók a LEGO Group védjegyei.