Kockamania

Információ

KockaMánia.hu LEGO blog: bemutatók, hírek, végigjátszások, stb.

Google+

Ez zajlik a Facebookon

iKockaMania LEGO mobilon

Főoldal LEGO Blog

LEGO Friends nyáron megjelenő készletek

2013.04.15. 09:15  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: Friends, LEGO 41005, LEGO 41006, LEGO 41013, LEGO 41015, LEGO 41020, LEGO 41021, LEGO 41022

A LEGO CITY és LEGO Games újdonságok után megmutatjuk a nyáron megjelenő LEGO Friends készleteket is.

Először nézzük a Friends állatkák 2. sorozatát (zacskós készletek) 3 új taggal bővülnek: süni, pudli és nyuszi. Szeptemberben pedig jön a 3. sorozat: őzike, papagáj és kiskutya.

Kattintás után további nagyfelbontású képeket nézhettek meg az oldalunkon!


LEGO 41020 - Süni búvóhelye


LEGO 41021 - Pudli kis palotája


LEGO 41022 - Nyuszi ketrece

Az apróságok után egy picivel nagyobb készlet következik LEGO 41013 - Emma sportautója:


LEGO 41013 - Emma sportautója

Két új épülettel bővül a Friends téma: LEGO 41006 - Belvárosi sütöde és LEGO 41005 - Heartlake suli:


LEGO 41006 - Belvárosi sütöde


LEGO 41005 - Heartlake suli

Végül pedig egy igazán nagyágyú a LEGO 41015 - Delfin cirkáló! A hajó alapja sajnos nem épített, hanem 4 nagy elemből (1 orr és 3 további hajótest) áll össze, viszont leemelhető a felső rész és nagyon részletesen ki van dolgozva és berendezve a hajó belseje.


LEGO 41015 - Delfin cirkáló


LEGO 2013

2012.09.13. 13:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: 11

Cimkék: CITY, Creator, Friends, Heartlake City, NINJAGO, Star Wars, Technic, gyűjthető minifigurák, újdonságok

Tegnap a LEGO Hungáriánál jártam és bemutatták a LEGO 2013-as első féléves újdonságait. Jönnek az frissítések a piacon lévő termékekhez: CITY, Ninjago, Friends, Creator, Star Wars, Technic, Minifigurák, stb. és érkezik két teljes új téma.


LEGO 2013 - az egyik új téma részlete

Első új termék

A fenti kép egy részlete a LEGO által kiadott előzetesnek amiből igazából nem derül ki semmi, de találgatásra pont jó (feltehetőleg ez volta a cél :). Én is nézegettem a kis kör közepét, hogy mi lehet, hátha el van rejtve benne valami használható dolog, de ne keressétek nincs semmi és nem leszünk okosabbak tőle. Viszont azt elmodhatom, hogy fantasztikusan jó minifigurák lesznek, egyedi jól kitalált története és nagy BUMM várható! Odatették magukat a tervezők!

Gyerek teszt

Szerencsére kéznél a nagyobbik 6,5 éves fiam, így gyorsan csináltam is egy tesztet:


LEGO 2013 újdonság katalógus

(Ne nagyítsatok ki semmit, össze-vissza lett maszatolva, nehogy felismerhető legyen rajta bármi.) Komoly tekintettel átlapozgatta először gyorsabban, majd újra részletesebben és a délután folyamán még legalább 5-6x elkérte, hogy végignézhesse. Szerencsés kis srác nem? :), nekem még a normál katalógus is ajándék volt gyerekkoromban ő meg a 4 hónap múlva megjelenő "CONFINDENTAL" anyagot bújja :) de fogadalmat tett, hogy tartja a szájat és nem beszélhet róla az oviban!
Estére beleszeretett ebbe az újdonságba, csak annyit mondott többször is, hogy "Apa, nagyon tetszenek az újak". Ezen felül a minifigurákat várja még.

Második új termék

5 készlettel fog indulni és a képek alapján nekem tetszik a színvilága és a dobozok tartalma is jónak igérkezik.

Gyűjthető minifigurák

A minifigurákból biztosan érkezik 2 új széria (szürke és arany) amivel eléri a sorozat a 10. megjelenést. Ez egy szép kerek szám, 2010-ben jelent meg az első gyűjthető minifigura csomag, lehet, hogy a 10. lesz az utolsó?

City

Idén kaptuk az erdei rendőrséget (kevesen tudják de a LEGO termékeknek van egy kivezetési dátuma, az erdei rendőrség például 2012.12.31.-el ki is lesz vonva utána már nem gyártják) jövőre keményebb legényeket kap a város. Felfrissül egy altéma és jönnek új klasszikus járművek.

Friends

A Friends vonalat nagyon megnyomta a cég és szépen fog bővülni Heartlake City. Sajnos az idei évben a karácsonyi szezonban szinte biztosra merem mondani, hogy megint hiánycikk lesz.

Creator

A Creator család bár a kedvencem, de mintha nem kapna elég figyelmet, törődést és kicsit megfáradtnak, ötlettelennek tűnik.

Star Wars

Megjelenik a gyűjtető bolygók 3. szériája, illetve a Comic Con-on bemutatott Ranchor Pit, plusz 15 új minifigura 6 új készletben.

Technic

A Technic szettek között lesz két nagyobb modell amiért a fiúk oda lesznek és a felnőtt férfi társaim majd győzködik a párjukat, hogy ezekre a dobozokra ilyen vagy olyan okból nekik feltétlen szükségük van! :)

5 számjegyű kódok

Elfogytak a 4 számjegyű kódok és mostantól nem csak az exkluzív készletek, limitált kiadások kapnak 5 számjegyű azonosítót, hanem minden normál újonnan megjelenő készlet ezekbe lesz besorolva, remélhetőleg ez majd elég lesz egy jó ideig. Íme néhány példa:
  • 10500 - 10699 - Duplo és egyéb készletek 4 éves korig
  • 31*** - Creator
  • 41*** - Friends
  • 42*** - Technic
  • 44*** - Hero Factory
  • 60*** - City
  • 70*** - mindkét új téma, Ninjago
  • 71*** - Gyűjthető minifigurák
  • 75*** - Star Wars

Természetesen lesznek DUPLO, 4+, Hero Facotry újdonságok is.

Én izgatottan várom a 2013-as évet!


LEGO adventi naptárak: City, Star Wars, Friends

2012.09.06. 20:20  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: CITY, Friends, LEGO 3316, LEGO 4428, LEGO 9509, Star Wars, adventi naptár

Megérkeztek a LEGO adventi naptárak! CITY témában az erdei tűzoltók segítségével kell kiszabadítani a bajbajutott Mikulás szánját. A Star Wars adventi naptárban mini csillaghajókat és minifigurákat találni, többek között egy exkluzív Darth Maul-t mikulás ruhában. A Friends lányok Olivia és Christina síelnek, hóembert építenek és motorosszánjukkal besegítenek a Mikulásnak kézbesíteni az ajándékokat.

ÚJ LEGO 4428 CITY adventi naptár 1 Ft-os aukciót indítottunk!
Aukció vége: 2012.09.09. 20:30:00 (vasárnap este)

Sikeres licitálást!


LEGO 4428 City adventi naptárLEGO 9509 Star Wars adventi naptárLEGO 3316 Friends adventi naptárKiemelkedően zárta a LEGO Group az első félévet

2012.09.02. 10:50  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: Friends, LEGO Group

Sikeres volt a LEGO Friends bevezetése. A tervezett eladások dupláját hozta a kifejezetten lányoknak készített termékcsoport. Ez nagyban hozzájárult az első félév sikereihez (megjegyzés: az első féléves újdonságokat, hónapokig nem lehetett beszerezni készlethiány miatt).

Az első hat hónapban 24%-kal növekedett a cég árbevétele (7,3 milliárd dán koronáról 9,1 milliárdra - 1,2 milliárd euró). A nettó nyeresége pedig 2 milliárd dán koronáról 2,8 milliárdra emelkedett (47%-os növekedés).


Sikeres LEGO Friends

A LEGO Group erős emelkedést ért el egy olyan időszakban, amikor a globális játékpiac csökken. Látva a LEGO Friends sikerét, a cég növelte a termelést, hogy a karácsonyi időszakban (az év utolsó hónapjai kulcsfontosságúak a cég számára) ki tudják szolgálni a keresletet.

Két számjegyű növekedés

Eddig nem volt hatással a gyengülő játékpiac a LEGO Group eredményeire és szinte valamennyi piacon két számjegyű növekedést produkált. A volumen régiónként széles skálán mozog: az európai piacon kicsivel 10% feletti, míg Amerikában 23%-os volt a növekedés, az ázsiai piac pedig még ennél is nagyobb ütemben nőtt, hasonlóan a 2011-es évhez. A LEGO Group növelte a globális játékpiaci részesedését is.

Új termékek

A LEGO Friends mellett idén több újdonsággal is kijött a cég:

Fejlesztés, bővítés, Nyíregyháza

A világszerte 10 000 embert foglalkoztató vállalat a közeljövőben 1 000 új alkalmazott felvételét tervezi. Monterrey-ben (Mexikó) az utóbbi években bővítették a szolgáltatásokat és növelték a gyártókapacitást. Kladnóban (Cseh Köztársaság) 2012 őszén adják át a kibővített gyárat, Nyíregyházán teljesen új gyárat épít a cég 80.000 m2-en (125 millió eurós befektetéssel), Billundban (Dánia) pedig az öntvénygépek kapacitását növelik.


Titokzatos készlet és új LEGO téma találgatások

2012.08.31. 12:20  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: 1

Cimkék: Friends, KLIKK, LEGO 3316, LEGO 3867, Legends of Chima, Mayan Mystica, Speedorz, újdonság

A KLIKK blog tegnap publikált egy titokzatos eddig még meg nem jelent LEGO készletről fotót: LEGO 3867 - Mayan Mystica. Először májusban lehetett róla olvasni a brickseten, hogy 2 terméket állítólag a gyártási szakaszban töröltek (a másik a LEGO 3316 - Friends adventi naptár volt ami közben megjelent). Lehet, hogy hamarosan a Mayan Mystica is meg fog jelenni?


Fotó: Chris McVeigh (powerpig)

Ennél viszont szerintem jóval érdekesebb az első komment "arodostoi" fejtegetése (köszönet a legozz oldalnak a találatért):

Van egy összeesküvés elméletem a gyűjthető minifigekről és a közeljövőben megjelenő készletekről.
Egy-egy figura megjelenése sugallhatja, hogy milyen témájú készletet fognak a piacra dobni.

Elméletem erőltetett igazolása:
- ninja, majd jött a Ninjago
- űrharcosok és ellenségeik Alien Conquest
- zombi, farkasember, Frankenstein, vámpír, boszi és jött a Monster Fighters
- traffic cop, majd jött egy teljes széria erdei rendőrség
- fáraó, Kleopátra, múmia és Pharaoh's Quest
- tünde és a törp és Gyűrűk ura

és akkor itt jön a csavar:
- ha megjelent már egy azték harcos és egy konkvisztádor, akkor ugyebár egy maja kultúrát bemutató vonalnak illene jönni
- spártai, római harcos és gladiátor, illetve Minótauruszból következik egy kifogyhatatlan ötletekkel teli római és hellén kultúrát bemutató téma
- kalózkapitány megjelenésével újabb kalózos készletek (pletykák szerint a Ninjago téma folytatásaként, kalózos témára épülő, Ocean Plunders fedőnevű készletek jönnek)
- jótündér, Piroska - mese témájú készletek (mondjuk Grimm téma)
- kaszkadőr pedig egyértelmű jele a 2013-as Speedorz szériának

A Speedorz körüli találgatások megalapozottak, nemrég ugyanis a LEGO bejegyezett két védjegyet: Speedorz, Legends of Chima (via Brickset).

Engem is nagyon érdekel, hogy mi várható a jövőben, micsoda véletlen, pont tegnap kaptam egy levelet a LEGO Hungáriától amiben ez áll: "A 2013-as első féléves újdonságok bemutatója szeptember 12-től kerül megrendezésre a LEGO Hungária Kft. Lajos utcai irodájában." (szinte biztos, hogy nem számolhatok be majd az ott látottakról, de amint engedélyt kapok, hozom a híreket, információkat).

Izgatottan várom! Szerintetek milyen új témák fognak jönni? Szerinted van igazság "arodostoi" hozzászólásában és tényleg a minifigurák egyfajta előszelei az új témáknak?


Google Analytics Alternative

ClickyCopyright © 2011-2018 KockaMánia.hu
LEGO®, DUPLO® logók a LEGO Group védjegyei.