Kockamania

Információ

KockaMánia.hu LEGO blog: bemutatók, hírek, végigjátszások, stb.

Google+

Ez zajlik a Facebookon

iKockaMania LEGO mobilon

Főoldal LEGO Blog

LEGO Star Wars kollekció egy lakás áráért

2012.09.05. 13:50  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: KLIKK, LEGO 10179, Millennium Falcon, Star Wars, eBay

Pár napja a facebookon és twitteren beszámoltam róla, hogy létrejött (szerintem) az év LEGO adás-vétele az eBayen. Erről a hirdetésről van szó: "Complete collection of Lego Star Wars (every single set from 1999 to July 2012)". Több mint 260 (nagyrészt használt, tehát nem bontatlan) készlet, 100 000 elem, 800 minifigura, plusz exkluzív és limitált kiadások, kulcstartók, hűtőmágnesek, könyvek, matricák, stb. szóval tényleg egy fantasztikus gyűjtemény.


Complete collection of Lego Star Wars (every single set from 1999 to July 2012

A hirdetésben szépen felsorolva minden készlet (még olyanok is amik sohasem jelentek meg), elemek illetve minifigurák darabszámával, néhol extra megjegyzéssel. A speciális minifigurákból kettőt is ad, egyet bontottan és egy másikat bontatlanul. Ez eladó számításai szerint a gyűjtemény külön-külön történő beszerzése: £40 000-ba kerülne (ez mai árfolyamon: 14 440 000,- Ft).

Vennél egy lakás áráért LEGO Star Wars gyűjteményt?

Három ajánlat érkezett, ebből az első kettő komolytalannak tekinthető: £100 és £2 500 (csak a LEGO 10179 (UCS) Millennium Falcon - 5 195 darabos készlet beszerzési ára £1 000 körül van). A nyertes licitáló £22 000-os (7 942 000,- Ft) ajánlata az eladónak is megfelelt és nyélbe ütötték az év eBay-es LEGO eladását.

A brickset.com Star Wars adatbázisa alapján gyorsan összeszámoltam az RRP (Recommended Retail Price - ajánlott fogyasztói ár) értékeket és $13 355,52 lett a végösszeg ez kb. 3 000 000,- Ft-nak felel meg. Tehát ha minden készletet a megjelenésekor beszerzett volna valaki az ennyibe került (persze ebben még nincsenek benne az exkluzív és limitált kiadások, stb. és ha bontatlanul meglenne valakinek ennek a többszörösét is érheti!).

Hazai válogatás

Adhatunk malacot LEGO-ért :) (forrás: KLIKK blog)vagy kaphatunk ékszerteknőst LEGO-ért :) (forrás: KLIKK fórum)
Titokzatos készlet és új LEGO téma találgatások

2012.08.31. 12:20  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: 1

Cimkék: Friends, KLIKK, LEGO 3316, LEGO 3867, Legends of Chima, Mayan Mystica, Speedorz, újdonság

A KLIKK blog tegnap publikált egy titokzatos eddig még meg nem jelent LEGO készletről fotót: LEGO 3867 - Mayan Mystica. Először májusban lehetett róla olvasni a brickseten, hogy 2 terméket állítólag a gyártási szakaszban töröltek (a másik a LEGO 3316 - Friends adventi naptár volt ami közben megjelent). Lehet, hogy hamarosan a Mayan Mystica is meg fog jelenni?


Fotó: Chris McVeigh (powerpig)

Ennél viszont szerintem jóval érdekesebb az első komment "arodostoi" fejtegetése (köszönet a legozz oldalnak a találatért):

Van egy összeesküvés elméletem a gyűjthető minifigekről és a közeljövőben megjelenő készletekről.
Egy-egy figura megjelenése sugallhatja, hogy milyen témájú készletet fognak a piacra dobni.

Elméletem erőltetett igazolása:
- ninja, majd jött a Ninjago
- űrharcosok és ellenségeik Alien Conquest
- zombi, farkasember, Frankenstein, vámpír, boszi és jött a Monster Fighters
- traffic cop, majd jött egy teljes széria erdei rendőrség
- fáraó, Kleopátra, múmia és Pharaoh's Quest
- tünde és a törp és Gyűrűk ura

és akkor itt jön a csavar:
- ha megjelent már egy azték harcos és egy konkvisztádor, akkor ugyebár egy maja kultúrát bemutató vonalnak illene jönni
- spártai, római harcos és gladiátor, illetve Minótauruszból következik egy kifogyhatatlan ötletekkel teli római és hellén kultúrát bemutató téma
- kalózkapitány megjelenésével újabb kalózos készletek (pletykák szerint a Ninjago téma folytatásaként, kalózos témára épülő, Ocean Plunders fedőnevű készletek jönnek)
- jótündér, Piroska - mese témájú készletek (mondjuk Grimm téma)
- kaszkadőr pedig egyértelmű jele a 2013-as Speedorz szériának

A Speedorz körüli találgatások megalapozottak, nemrég ugyanis a LEGO bejegyezett két védjegyet: Speedorz, Legends of Chima (via Brickset).

Engem is nagyon érdekel, hogy mi várható a jövőben, micsoda véletlen, pont tegnap kaptam egy levelet a LEGO Hungáriától amiben ez áll: "A 2013-as első féléves újdonságok bemutatója szeptember 12-től kerül megrendezésre a LEGO Hungária Kft. Lajos utcai irodájában." (szinte biztos, hogy nem számolhatok be majd az ott látottakról, de amint engedélyt kapok, hozom a híreket, információkat).

Izgatottan várom! Szerintetek milyen új témák fognak jönni? Szerinted van igazság "arodostoi" hozzászólásában és tényleg a minifigurák egyfajta előszelei az új témáknak?


LEGO NINJAGO hamisítványok!

2012.08.22. 07:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: KLIKK, NINJAGO, hamisítvány

Tegnap a KLIKK csapata megosztotta ezt a képet amin egy hamisított NINJAGO látható. Egy az egyben másolták az eredeti készletet, LEGO logó van rajta, de nagyon silány minőségű, a minifigura például egy darabban van kiöntve (ez a kellemetlen meglepetés csak a kibontás után derül ki).


hamisított NINJAGO

Egy facebook rajongónk pár hete jelezte, hogy az egyik legnépszerűbb aukciós portálon hamisítvány NINJAGO terméket talált ("BELA" - ő nem a rajongónk hanem a bóvli gyártója). Próbáltam utánajárni, hogy mit lehet ez ellen tenni, de sajnos nem kaptam választ. Így nem marad más, mint az, hogy oda kell figyelni, hol, mit vásároltok! Mi csak és kizárólag eredeti LEGO készleteket forgalmazunk.

Az alábbi kép bal oldalán az eredeti NINJAGO készlet a jobb oldalán a "BELA" márkájú "NINJA" másolat látható:

eredeti NINJAGO vs. hamisított NINJA

A feltöltött termék "NINJAGO" szöveggel és bemutatóval van reklámozva, egyedül a "gyártó" résznél van egy kis turpisság "LEGO" helyett ugyanis "Egyéb" van megadva. Ebből arra következtetek, hogy a hirdető tudja, hogy ez nem eredeti LEGO (már, hogy ne tudná! nincs is rajta LEGO logó), így ez pedig már megtévesztés...

Virág Attila rajongónk konkrétan azt írta, hogy egy vásárban láttak hasonlót és a fia nem akarta elhinni, hogy hamisítványról van szó.


Gigászi LEGO: Kölni katedrális

2012.08.12. 12:50  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: KLIKK, Köln, gigászi LEGO, katedrális, microscale, nanoscale, templom

A Klikk blogon találtam ezt a hatalmas LEGO építményt, 2 év alatt és körülbelül 900 ezer LEGO kockából építették meg. Méretei: 3 x 3 méter a területe és 1.8 méter magas.


Gigászi LEGO: Kölni katedrális

Az alábbi galériában megnézhetitek, ahogyan a dobozokból kibontják a templom darabjait és összeállítják az asztalon a kész modellt:

Összeépítik a hatalmas kölni LEGO katedrálist

Még több részletes kép a templomról.

Nem mindenkinek van otthon 900 000 darab LEGO kockája, ebben az esetben fordulhatunk kedvenc microscale témánkhoz:

Kölni LEGO microscale katedrális

Sőt, a nanoscale verziója 10 LEGO kockából elkészül:

Kölni LEGO nanoscale katedrális


Google Analytics Alternative

ClickyCopyright © 2011-2018 KockaMánia.hu
LEGO®, DUPLO® logók a LEGO Group védjegyei.