Kockamania

Információ

KockaMánia.hu LEGO blog: bemutatók, hírek, végigjátszások, stb.

Google+

Ez zajlik a Facebookon

iKockaMania LEGO mobilon

Főoldal LEGO Blog

Hivatalos LEGO Apple bolt!?

2014.02.08. 22:25  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: LEGO CUUSOO, Modular Apple Store, Steve Jobs, Steve Wozniak, apple

A LEGO CUUSOO-n a mai nap folyamán a "Modular Apple Store" elérte a 10 000 szavazatot. Nézzük a képeket:


LEGO CUUSOO - Modular Apple Store

Üveg, üveg és üveg ahol csak lehet, az oldalába épített Apple logó igazán tetszetős.


LEGO CUUSOO - Modular Apple Store

Belső tér, üveglépcsővel, vásárlókkal, "Genius" eladókkal és a kiállított gépekkel.


LEGO CUUSOO - Modular Apple Store

Steve Jobs és Steve Wozniak minifigurák utóbbi menő Segway-en. Ezt a két figurát szerintem több tízezren tennék az iMac-jük tetejére.


LEGO CUUSOO - Modular Apple Store

Az eredeti elképzelés szerint egy kisebb épület lett megtervezve (a kedvezőbb ár miatt) de a sok visszajelzés és kérés alapján a moduláris házakhoz lett igazítva a mérete. (Szerintem a nagy épület "kidolgozottsága" meg sem közelíti az igazi moduláris házakét, nekem az eredeti kis bolt sokkal jobban tetszik.)

A LEGO CUUSOO ütemterve megváltozott és 2014-től 3 szakasz lesz: január - május - szeptember - év vége. Ez jobban illeszkedik a cég belső folyamataihoz és gyorsabb ütemben tudják majd az eredményeket nyilvánosságra hozni. A tervek szerint az első harmadban azaz 2014. május 5-ig 10 000 szavazatot elérő projektek nyertese szeptember-október környékén bejelentésre kerülhet. Az eddigi 9 hónapos várakozás 4 hónapra rövidülhet! Hurrá!


JÖN, JÖN a LEGO Ghostbusters / Szellemirtók!

2014.01.31. 05:40  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: LEGO CUUSOO, LEGO Ghostbusters

Közzétették a legfrissebb LEGO CUUSOO eredményeket. Tavaly augusztus végén zárult ez a szakasz (6 pályázat érte el a szükséges 10 000 szavazatot) és mostanra nézték át a beküldött munkákat illetve kihirdették a nyertest!

A nyertes pedig, ahogy megtippeltem az egyik Ghostbusters készlet lett a "The Ghostbusters 30th Anniversary". Eredetileg egy épület is szerepelt a terveken, de szinte biztos, hogy az autó és minifigurák fognak megjelenni a hivatalos készletben. Én azt mondom HURRÁ, HURRÁ, nagyon örülök ennek a készletnek. A DeLorean és a MARS rover után egy újjabb ikonikus jármű kerülhet a rajongók polcaira!

Az alábbi videóban megtekinthető a bejelentés:

Itt pedig a készlet promótálására készített bemutató videó:

Ár és megjelenés dátuma még nem ismert. A megjelenés szerintem hasonlóan a DeLoreanhoz 2014 nyár végén várható.


Jöhet a LEGO Szellemirtók / Ghostbusters?

2013.08.27. 06:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: LEGO CUUSOO, LEGO Ghostbusters, LEGO Szellemirtók

Pontosan két hete számoltunk be arról a Facebook oldalunkon, hogy az egyik LEGO CUUSOO Szellemirtók / Ghostbusters pályázat elérte a 10 000 szavazatot.LEGO CUUSOO Szellemirtók / Ghostbusters

A tegnapi nap folyamán érdekes dolog történt, ugyanis befutott egy második, szintén Szellemirtók projekt ami besöpörte a 10 000 szavazatot.

A két beküldött munkában egyaránt megtalálható a 4 minifigura és az autó, a fenti 6 kocka széles (és jobban is kidolgozott - a figurák is -) a lent látható 8 (a DeLorean szintén 6 széles). Az első képen szerepel még az iroda is, de ezt a méretei miatt (túl nagy lenne » sok kocka » liszensz » drága) biztosan nem fogjuk hivatalos készletben viszontlátni.LEGO CUUSOO Szellemirtók / Ghostbusters

Ezzel 6 darab pályázatra nőtt az elbírálásra kerülő projektek száma, az eredményhirdetés körülbelül 2014 tavasz végére vagy nyár elejére várható:

Az eddigi CUUSOO működés alapján, ha több pályázat érkezett, abból csak egyet választottak ki, tehát én a fenti ötletek közül 100%-ban biztosra veszem, hogy a Szellemirtók / Ghostbusters lesz a nyertes. Egyedül a The Female Minifigure Set lenne még érdekes, de a Szellemirtók maguk alá fogják gyűrni. A témára beérkezett dupla pályázattal meg 200%-ra vehető!

Mikorra lehet LEGO Szellemirtók / Ghostbusters?

A DeLorean "idővonala" alapján: 2012. június előtt elérte a 10 000 szavazatot, 2012. december 20-án kihirdették mint nyertes és 2013. augusztus 1-től került a boltokba a LEGO Szellemirtók / Ghostbusters 2014 karácsonyra várható.


LEGO 21103 - Vissza a jövőbe hivatalos képek

2013.07.15. 18:30  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: 1

Cimkék: Back to the Future, LEGO 21103, LEGO CUUSOO, Vissza a jövőbe, bejelentés, kell

Megérkeztek a hivatalos képek a 4. LEGO CUUSOO projektről a LEGO 21103 - Vissza a jövőbe készletről. 401 darab LEGO kockát és 2 minifigurát kapunk a szettben: Marty Mcfly és Dr. Emmett "Doc" Brown.


LEGO 21103 - Vissza a jövőbe / Back to the future

Pár hete megjelent egy előzetes kép az autóról, sokan felháborodtak, mondván ez nekik nem tetszik és sokkal jobb a CUUSOO pályázatra beküldött ötlet. Bár részletgazdagabb lett a DeLorean és alapvetően meghagyták az eredeti terv jellegzetességeit a tető "zsugorítása" nekem is túlzónak tűnik, kevésbé tetszik, de persze élőben lenne jó látni (lentebb görgetve egymás alatt a két modell - hasonlítsátok össze ti is és írjátok meg megjegyzésben a véleményeteket!).


LEGO 21103 - Vissza a jövőbe / Back to the future - DeLorean


CUUSOO: LEGO 21103 - Vissza a jövőbe / Back to the future - DeLorean

A minifigurák is átestek némi "ráncfelvarráson" Marty ruházata a láb festésétől eltekintve még rendben van az arca és a haja változott az ő esetében nem tudom eldönteni melyik lenne a "jobb" verzió. Doki viszont a haj miatt nálam egyértelműen a pályamunkában szereplő figura a nyerő.


LEGO 21103 - Vissza a jövőbe / Back to the future - Marty Mcfly és Dr. Emmett "Doc" Brown


ÚJ LEGO Minecraft készletek!

2013.06.03. 03:30  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: Bugdroid, Exo Suit, LEGO 21102, LEGO 21105, LEGO 21106, LEGO CUUSOO, Land Rover, Legend of Zelda, Minecraft

A LEGO 21102 - Minecraft projekt a LEGO CUUSOO oldal eddigi legnépszerűbb készlete, a felkerülés után 48 órán belül elérte a 10 000 szavazatot (ennyi kell, hogy a LEGO megvizsgálja és döntsön arról, hogy legyártják-e az adott terméket).

Az elkészült készlet a megjelenés után is hasonló sikereket produkált. A gyártósorról legördült első adagot (becslések szerint kb. 10 000 db) szinte azonnal elkapkodták, majd egy nagyobb szünet és egy kisebb vaklárma / pánik után (felröppent a hír, hogy ennyi volt nem lesz több) jött a következő (nagyságrendileg kb. 10 000 - 20 000 db) szállítmány. Ezt sem kellett a LEGO raktáraiban sokáig kerülgetni, mert gyorsan elfogyott (ebben a karácsonyi időszak is sokat segített). Jelenleg a harmadjára legyártott készletek elérhetőek (már ahol...).


Így néz ki 6 darab LEGO 21102 Minecraft egybeépítve!

Itthon miért nem kapható?

Szomorú, de valamiért itthon a kereskedők számára nem elérhető, nem kapták meg ezt a készletet, nem rendelhető, nem beszerezhető a LEGO Hungáriától. Számomra a mai napig érhetetlen ez a helyzet (és sajnos ez nem csak Minecraft-re igaz), de próbálunk tenni ellene. Csináljunk petíciót? :)

Minecraft folytatás

A rossz hír után jöjjön egy jó, lesz / jön a folytatása a Minecraftnek!, sőt úgy néz ki, hogy 2! készlet érkezik.
A LEGO® Csoport kérésének megfelelően az információ eltávolítva.
At the request of LEGO® Group information removed.

Sajnos többet nem tudunk még róluk és a hivatalos bejelentésig ez nem megerősített információ, de szerintem szinte biztosra vehető, hogy lesz folytatás! Izgatottan várjuk a hivatalos megerősítést!

Mi lesz a Vissza jövőbe és a Minecraft között?

A #4. CUUSOO készletben várhatóan a LEGO 21103 - Vissza a jövőbe De Lorean DMC-12 időgép jelenik meg, de az még rejtély, hogy a LEGO 21104-es számot mi fogja kapni? Jelenleg az alábbi négy beküldött pályázat van az elbírálási szakaszban:


Elbírálás alatti pályázatok


LEGO 21103 - Vissza a jövőbe

2013.05.24. 22:10  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: Back to the Future, LEGO 21103, LEGO CUUSOO, Vissza a jövőbe

A Minecraft után a következő CUUSOO készlet a LEGO 21103 - Vissza a jövőbe lesz. A bejegyzés végén megtudhatod a megjelenés dátumát!

A képen és a videóban még nem a végleges modell látható, hanem a szavazásra beküldött DeLorean, Marty és Doc minifigurák:


DeLorean Time Machine


Marty és Doc

A legutolsó hivatalos információ 2012. december 20-án jelent meg videó formájában ahol Tim Courtney jelentette be, hogy a négy 10 000 szavazatot elért ötletből a LEGO a "Vissza a jövőbe" készlet gyártása mellett döntött:Nekünk azt csiripelték a madarak, hogy nem kell már sokat aludni, mostantól pontosan 69-et és 2013. augusztus 1-én várható a hivatalos készlet megjelenése!

Én nagyon várom, hogy milyen lesz a gyári modell, amint van bővebb információm akkor a Facebook oldalunkon és itt a blogban azonnal beszámolok róla!

Kezdődhet a centivágás! :) Nyomj a LIKE-ra ha te is várod!


LEGO CUUSOO: Steamrod

2013.02.28. 00:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: LEGO CUUSOO, Steamrod, steampunk

Pár napja futottam bele Lego Junkie. - The Adventures of Steamrod! elnevezésű LEGO CUUSOO projektjébe. Azonnal látszódott rajta, hogy profi munka, igényes kivitelezés és részletesen kidolgozott ötlet. Kihozta az alkotó a lehetőségekből a maximumot, ez már fél siker!


Five X Five - Steamrod


LEGO CUUSOO: Modular Western Town

2012.08.13. 19:45  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: LEGO CUUSOO, Modular Western Town, moc

2012. május 12-én érte el a 10 000 támogatást a Modular Western Town a LEGO CUUSOO-n. Eszméletlen jól néz ki a pályázati anyag, de szinte biztos, hogy ekkora készletet így ebben a formában, ilyen méretben nem fognak kiadni (tipp: hat számjegyű lenne az ára):


Modular Western Town a LEGO CUUSOO-n

Őszre ígérték a projekt felülvizsgálatát illetve akkora várható, hogy publikálják mi fog megvalósulni belőle. Vajon mit hoznak ki a tervezők? jóváhagyják egyáltalán? egy készlet (moduláris western épület) lesz vagy több? lehet, hogy felélesztik új köntösben a régi western témát? (1996-1997 és 2002-ben jelent meg összesen 21 western készlet) Igyekezniük kell ha szeretnék, hogy karácsonyig a boltokba kerüljön.

Én viszont találtam még egy 2011-ben készült alkotást ami egy nagyon hangulatos western város részlet, szuper játszható részekkel (nézzétek meg a teljes galériát - mondjuk az akasztófát tuti cserélni kellene, ilyen hivatalos készletben nem jelenhet meg - erőszak miatt) és nagyságrendileg kisebb illetve kevesebb kockából készült:

Blake Baer - amerikai vadnyugat

Ti mit gondoltok? Várjátok? Megvennétek?


Google Analytics Alternative

ClickyCopyright © 2011-2018 KockaMánia.hu
LEGO®, DUPLO® logók a LEGO Group védjegyei.