Kockamania

Információ

KockaMánia.hu LEGO blog: bemutatók, hírek, végigjátszások, stb.

Google+

Ez zajlik a Facebookon

iKockaMania LEGO mobilon

Főoldal LEGO Blog

Kiemelkedően zárta a LEGO Group az első félévet

2012.09.02. 10:50  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: Friends, LEGO Group

Sikeres volt a LEGO Friends bevezetése. A tervezett eladások dupláját hozta a kifejezetten lányoknak készített termékcsoport. Ez nagyban hozzájárult az első félév sikereihez (megjegyzés: az első féléves újdonságokat, hónapokig nem lehetett beszerezni készlethiány miatt).

Az első hat hónapban 24%-kal növekedett a cég árbevétele (7,3 milliárd dán koronáról 9,1 milliárdra - 1,2 milliárd euró). A nettó nyeresége pedig 2 milliárd dán koronáról 2,8 milliárdra emelkedett (47%-os növekedés).


Sikeres LEGO Friends

A LEGO Group erős emelkedést ért el egy olyan időszakban, amikor a globális játékpiac csökken. Látva a LEGO Friends sikerét, a cég növelte a termelést, hogy a karácsonyi időszakban (az év utolsó hónapjai kulcsfontosságúak a cég számára) ki tudják szolgálni a keresletet.

Két számjegyű növekedés

Eddig nem volt hatással a gyengülő játékpiac a LEGO Group eredményeire és szinte valamennyi piacon két számjegyű növekedést produkált. A volumen régiónként széles skálán mozog: az európai piacon kicsivel 10% feletti, míg Amerikában 23%-os volt a növekedés, az ázsiai piac pedig még ennél is nagyobb ütemben nőtt, hasonlóan a 2011-es évhez. A LEGO Group növelte a globális játékpiaci részesedését is.

Új termékek

A LEGO Friends mellett idén több újdonsággal is kijött a cég:

Fejlesztés, bővítés, Nyíregyháza

A világszerte 10 000 embert foglalkoztató vállalat a közeljövőben 1 000 új alkalmazott felvételét tervezi. Monterrey-ben (Mexikó) az utóbbi években bővítették a szolgáltatásokat és növelték a gyártókapacitást. Kladnóban (Cseh Köztársaság) 2012 őszén adják át a kibővített gyárat, Nyíregyházán teljesen új gyárat épít a cég 80.000 m2-en (125 millió eurós befektetéssel), Billundban (Dánia) pedig az öntvénygépek kapacitását növelik.


Boldog 80. születésnapot LEGO!

2012.08.10. 23:55  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: LEGO Group, születésnap

80 évvel ezelőtt 1932-ben alapította Ole Kirk Christiansen a LEGO céget, az alábbi remek videó animációban végignézhetjük a korai évek történetét.


Google Analytics Alternative

ClickyCopyright © 2011-2018 KockaMánia.hu
LEGO®, DUPLO® logók a LEGO Group védjegyei.