Kockamania

Információ

KockaMánia.hu LEGO blog: bemutatók, hírek, végigjátszások, stb.

Google+

Ez zajlik a Facebookon

iKockaMania LEGO mobilon

Főoldal LEGO Blog

LEGO microscale - építs nagyot kicsiben!

2012.08.08. 19:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: LEGO microscale, Marcos Bessa, moc

A kockagyár blogon találkoztam az első LEGO microscale alkotásokkal, én első látásra "beleszerettem" ebbe az építési stílusba. Később célirányosan kerestem a micro műveket a tumblr és flickr képtengerében. Bámulatos, részletgazdag és ötletes építményeket (sőt néha nagyon trükkös technikákat) lehet találni, mindezt néha csak egy maréknyi kockából. A LEGO microscale meghatározása: minden olyan LEGO modellre igaz ami egy minifigurához képest arányaiban kisebb. Nézzünk egy példát:


Seth Christie - Szabadság-szobor

Szabadság-szobor a Liberty Islanden magassága 93 méter (a szobor: 46 méter) előtte hajók a Hudson folyón mégis ez LEGO microscaleben elfér a tenyereden! 1-1 fa a háttérben 2 kockából áll.

Mivel nem találtam ilyen képblogot (ami csak microscale gyűjtemény) ezért tavaly augusztus végén elindítottam (mindjárt egy éves lesz!), a LEGO microscale tumblr-t. 400 kép csak ebben a témában, ez egy szubjektív saját válogatás, de ami - szerintem - említésre méltó az itt megtalálható, vagy pedig hamarosan fel fog kerülni.

Marcos Bessa "apró" alkotásai, ő egy ideje már a LEGO-nak dolgozik. Azért ezek elég meggyőző pályamunkák egy jelentkezéshez. Nézzétek meg a többi alkotását, egy géniusz a srác!

Marcos Bessa - LEGO microscale vár


Marcos-Bessa-LEGO-microscale-Cafe-Corner.jpg


Hiába micro van amikor nem elég 1-2 maréknyi kocka, kicsit több kell egy városrészlethez: vasútállomás, szálloda, házak, utcák egy kiragadott városkép. Egy autó 2 kockából áll, egy teherautó 4-6 egy busz 10 elemből.

Erik Eti Smit - Micropolis

A TwinLUG csoport készített egy "standardot" ezekhez a mikrovárosokhoz: 16 x 16-os alap, összekapcsolható van Flickr gyűjteményük (Micropolis).

Megörökíthetjük nyaralóhelyünk kedvenc részletét (egy vitorlás két elemből áll).

kamo_west - valahol dél Európában

Mai legfrissebb találat pedig ez az 1:120-as méretarányú épület, több mint 3000 darabból áll és 2 hónapig készült a Pennsylvaniában található Crawford Hall másolata.

Blake Baer - Crawford Hall

Remélem tetszett ez a kis ízelítő, valahogyan megpróbálok majd egy TOP 10-es listát összeválogatni (nehéz lesz :) és addig is kövessétek a LEGO microscale tumblr blogot ahová folyamatosan kerülnek fel az újabb alkotások. A KockaMania.hu tumblr-en pedig vegyesen megtalálhattok mindenféle LEGO érdekességet!


Google Analytics Alternative

ClickyCopyright © 2011-2018 KockaMánia.hu
LEGO®, DUPLO® logók a LEGO Group védjegyei.