Kockamania

Információ

KockaMánia.hu LEGO blog: bemutatók, hírek, végigjátszások, stb.

Google+

Ez zajlik a Facebookon

iKockaMania LEGO mobilon

Főoldal LEGO Blog

Scorpicore bemutatja: A vízimalom

2013.12.31. 00:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: scorpicore, tájkép, víz, vízimalom

Scorpicore egyik korábbi LEGO alkotását a "The Outpost"-ot bemutattuk már, most pedig nézzük meg a legfrissebb "vízimalom" című építményét.


Scorpicore - Vízimalom


Mint derült égből villámcsapás - merült fel bennem egy új ötlet. Szeretek különlegesebb, vagy érdekesebb középkorba illő épületeket megépíteni, így jött egy vízimalom ötlete. Még mielőtt elkezdtem volna, körülnéztem az interneten, milyen alkotások születtek ebben a "témában". Szerencsére, nem volt túl sok, és amik voltak, azok sem olyanok voltak, amik nekem tetszettek volna, vagy olyan amilyet én építettem volna.

Így még aznap este megcsináltam a szortírozást. Másnap nekiláttam, elkészítettem az alaptáblát, majd a sötét szürke elemekkel megemeltem a "talajt". Helyet hagytam a folyónak, majd a sötét szürke elemet lefedtem zöld táblákkal, és lekerült a ház alapja. Ezt követően kiépítettem a folyót, és megcsináltam a domboldalt. Aztán jött a ház, ám sajnos a sok apró elemből a végére kifutottam, így trükköznöm kellett a szép végeredményért.

Miután a ház elkészült megépítettem a két fát, és elkezdtem telepíteni a növényzetet. Ám nem voltam elégedett, de már aznap nem akartam foglalkozni vele. A rá következő napon megépítettem a kis hidat - amit azelőtt hiányoltam a látképből - a fákat újraépítettem és átrendeztem. A maradék növényzetet kiraktam. Kikerültek a figurák, az állatok, hordók, meg néhány virág.


Scorpicore - Vízimalom

Szerencsére jól ment az építés, és így nagyjából 10 óra alatt elkészült. Az építés során szinte minden sötétszürke és zöld elememet felhasználtam. Így hozzávetőlegesen 1400 elem felhasználásával készült (csak a növényzet 400 elem).


Scorpicore bemutatja: The Outpost

2012.07.28. 09:00  |  Szerző: Benjámin  |  Hozzászólás: nem érkezett még hozzászólás

Cimkék: katonák, moc, scorpicore, sziget, víz

Scorpicore alkotását még régebben a kockagyáron láttam, flickr-en fel is vettem ismerősnek, hogy követni tudjam a munkáit. Facebookon bemutattuk a LEGO bánya könyvtámaszát, de most a "The Outpost" című épületéről kértem, hogy meséljen egy kicsit.


Scorpicore - The Outpost


Az építés sosem egyszerű, most sem volt másképp. Fejben nagyjából elterveztem, hogyan akarom megépíteni, és miképp. De kivitelezéskor jön rá az ember, hogy probléma adódhat az arányokkal, vagy éppen az elemek hiányával. Egyik sem jó.

0. Nap

Egy kék alaptáblára kezdtem el építeni, elsőként a sötét szürke elemekből "felhúztam" a szigetet, aztán mellé építettem a partszakaszt, végül pedig a szürke elemeket zölddel fedtem le. És ekkor jöttem rá, hogy a 36x36-os táblán a sziget nagyon kicsi. Amire csak szintén kicsi házikó, és egy fa fért volna el, mindez szűkösen. Így 3 órányi építkezést kellett előlről kezdenem.

1. Nap

Rögtön az előző napi projekt szétkapásával indult minden. Elemek szortírozva. A kék tábla maradt (noha mindegy volt, milyen színű), és raktam rá 4db 16x16-os zöld táblát, amit kitoltam. Közéjük sötét zöld táblák kerültek. Így végül kaptam egy 42x42-es táblát, és mivel kék "csempével" lett lefedve, no meg a szigettel, így nem volt gond. A szigetnek már valamivel rutinosabban álltam neki, és minden remekül haladt. A ház alapjaival ért véget az aznapi építkezés, más nem került a szigetre.

2. Nap

Rögtön a ház építésével folytattam, ami némi odafigyelést igényelt, mivel a "tégla imitációból" nincs olyan sok elemem, és végül mindet fel is használtam, de igyekeztem arányosan elosztani. A ház ekkor még teljes fekete tetővel épült fel. A daru, mely a hordót emeli működőképes, az ajtó melletti kis forgókarokkal fel és le mozgatható. Ezt követően megépítettem a fát, kikerült a növényzet, meg csináltam a partszakaszt, és a lépcsőt, ami felvezet onnan. Éreztem, hogy valami még nem az igazi, és elhatároztam, következő nap kicserélem a tetőt.

Scorpicore - The Outpost

3. Nap

Először kikerestem minden barna, és sötét szürke tetőelemnek valót. Aztán lebontottam a tetőt, és feltöltöttem a többi színnel, így sokkal szebben mutatott, mint a szabályos, már-már steril fekete, hibátlan tető. Kirakosgattam a katonákat, ládákat, halakat, fegyvereket, és még néhány növényt. Az építmény ekkor lett készen.

Scorpicore - The Outpost

Kockák

Az egész alkotás nagyjából 1000 elemet ölel fel. A sziget belül részben tömör (merevített), hisz a későbbi ráépítést birnia kellett. A sok növényzet, és apró 1x1-es kis elemek nem túl látványosak, de sok került bele. A fán a lombkorona nagyjából 30 zöld "lapos bokorból" készült, míg a törzs nagyjából 20 elemből, így csupán a fa 50 elem. A teljes idő amennyit ráfordítottam nagyjából 10 óra körül van. És ebben nincs benne a 0. Nap. Csalóka, mert építés közben nem veszi észre az ember, hogy repül az idő, csak elkezdem, és mikor befejezem akkor veszem észre, hogy "Már ennyi az idő?". Így megy ez, ha az ember belemerül a Legózásba. Mivel a kockáim száma korlátozott, ezért sajnos 1-2 hét után szét szoktam szedni őket, de mindenesetre legkésőbb akkor, ha elkezdek egy új építményt. Noha mindegyik alkotásom tetszik, és elégedett is vagyok velük, sajnos ez is, csak úgy, mint a korábbiak szétszedésre fog kerülni. Nagyjából 11 000 elem áll rendelkezésemre, néha így is nehézkesen épül meg, egy-egy speciálisabb elemcsoport miatt.

Scorpicore

Nagyjából 3 éve kezdtem el újfent foglalkozni a LEGO-val, főként a kockagyár blog végigjátszásainak hatására. Aztán néhány új készlet után elkezdtem magamtól, fejből is építeni. Ennek eredménye flickr-re is felkerült, onnantól viszonylag már sorban jöttek az újabb és újabb ötletek - amikor időm engedte. Most már csak néha-néha vásárolok készletet, de többségében csak alkatrészeket rendelek - főleg olyanokat, amikből korábbi alkotások során hiány volt.

Köszönöm a bemutatót, remek kis szigetet sikerült építened!


Google Analytics Alternative

ClickyCopyright © 2011-2018 KockaMánia.hu
LEGO®, DUPLO® logók a LEGO Group védjegyei.