Hívj minket!   +36 70 883 3262    H-P: 10:00-17:00     hello@kockamania.hu

kockamania.hu
Szűrés
Téma
Korosztály
Elemek száma
1 - 142
Nem
Termék jellege

LEGO® Duplo

23termék120
23termék120

Hiszünk a kisgyermekek NAGY indulásában!

Még nem tudjuk, hogy gyermekedet milyen csodálatos helyekre sodorja az élet.

De mi tudjuk, hogyan segítsünk nekik odajutni.
Nagy kockáink megnyitják az óvodáskori játék lehetőségeinek világát, amely végtelen, sokszínű és... (ami a legfontosabb az összes közül...) szórakoztató!

De ami a DUPLO® játékot igazán NAGGYÁ teszi, az az összes apró részlet, amit gondosan megtervezünk minden egyes játékkészletnél. Témáink, karaktereink és kockáink mind segítenek a kisgyermekeknek, hogy erős alapot építsenek ki az élet NAGY kezdetéhez szükséges készségek számára...


Mi az a LEGO® DUPLO®?


A LEGO DUPLO már 1969 óta az a LEGO család, ami a 1½ éves és idősebb kisgyerekek számára készült. A sokszínű karaktereket és témákat, bámulatos játékkészleteket és elképesztő színeket kínáló LEGO DUPLO téma nem csupán abban segít a kisgyerekeknek, hogy belerázódjanak a LEGO építésbe, hanem abban is, hogy az egész világgal megismerkedjenek. A LEGO DUPLO egyszerre egy oktatási- és egy játékeszköz, ami segít a gyerekeknek megtanulni az ábécét, a számokat, a közösségi jelzéseket és sok minden mást is.

Tekintettel arra, hogy a DUPLO készletek a legapróbb kezek számára készültek, biztonsági szempontból vitathatatlanul ezek a legszigorúbban letesztelt LEGO termékek. Extra nagy kockáinkat úgy tervezzük, hogy biztonságosak legyenek a játékhoz a kíváncsi, energikus (és fogzó...) óvodások számára!


A LEGO DUPLO kifejezésben mit jelent a DUPLO?


A DUPLO szó a LEGO, valamint a latin „duplus” (azaz dupla) szavak kombinációja. Ez arra utal, hogy a LEGO DUPLO kockák pontosan kétszer akkorák, mint a hagyományos LEGO kockák. A 2:1 méretarány kialakítása egy megfontolt döntés volt, mivel ez lehetővé tette, hogy a DUPLO kockák kompatibilisek maradjanak a hagyományos LEGO kockákkal (ezért illeszthetők össze)! .


Melyik korosztálynak ajánlott a LEGO DUPLO?


A LEGO DUPLO készleteket elsősorban a 1½-4 éveseknek tervezték, így a különféle szettek ennek a korosztálynak a legideálisabbak.

Természetesen rengeteg kutatást végzünk a gyerekfejlődéssel kapcsolatban, így ahogy mindenki, mi is tisztában vagyunk azzal, hogy minden gyerek a saját tempójában fejlődik. Ezért az ajánlott életkor feltüntetése iránymutatásként szolgál, annak tudatában, hogy egy 3 évesnek a 2 éves korosztálynak ajánlott készletek tökéletesek lehetnek, és fordítva.A DUPLO hasznos a kisgyerekek számára?


Igen, a LEGO DUPLO nagyszerű abban, hogy segítse a kisgyerekek fejlődését... de tudjuk, hogy egy kissé elfogultak vagyunk...

De azért vagyunk ebben annyira biztosak, mert rendszeresen konzultálunk a gyerekek fejlesztésével foglalkozó, világvezető szakértőkkel, emellett a termékeink tervezése során számtalan kutatást végzünk a vidám DUPLO játék fiatal gyerekekre gyakorolt hatásairól.

Bár a DUPLO már most is remek a kisgyerekek számára, van egy tagadhatatlan módja annak, amivel még jobbá lehet tenni... ha a szülők is részt vesznek a játékban!


Mit tanulnak a gyerekek a DUPLO játékokkal?


A korai fejlesztés szakértői egyetértenek abban, hogy az örömteli építés javíthatja a gyerekek érzelmi készségeit (például a rugalmasságot, az önkifejezést és az önbizalmat), agyi kapcsolatait, alapvető kognitív készségeit és még sok minden mást. Kutatásaink során rájöttünk, hogy a LEGO DUPLO fejlődést segítő játékai 5 fő készségen keresztül segítik a gyerekek fejlődését: Az érzelmi, a kreatív, a szociális, a fizikai és a kognitív készségeken keresztül.


Mi történik, ha gyerekem a szájába vesz egy LEGO DUPLO kockát?


Habár a LEGO DUPLO kockák szélei nem élesek, határozottan javasoljuk, hogy a gyerekek ne vegyenek LEGO DUPLO elemeket a szájukba – a fogzás időszakában fájdalmat okozhatnak a sérülékeny ínynek, az idősebb gyerekek esetében pedig kárt tehetnek a fogakban.

De tudjuk, hogy a dolgok megkóstolása ellenállhatatlan kísértés lehet kisgyereked számára. Éppen ezért DUPLO kockáink gyártásakor kizárólag olyan nyersanyagokat használunk fel, ahol a kémiai összetételt teljes ellenőrzés alatt tarthatjuk. Figyelemmel kísérjük a legfrissebb kutatásokat, és a közzétett tudományos adatok felhasználásával győződünk meg arról, hogy anyagainak biztonságosak. Emellett anyagainkat rendszeres tesztelések alá vetjük, hogy meggyőződjünk róla, játékaink nem teszik ki a gyerekeket semmiféle káros anyagoknak. Minden általunk gyártott termék megfelel a minőségi és biztonsági előírások hosszú listájának.

Bár rugalmas elemek ritkán fordulnak elő készleteinkben, esetenként használunk néhány fehér, piros és kék szilikonból készült elemet – emellett járműveink is puha anyagú kerekekkel vannak ellátva. Ezek SBS vagy SEBS anyagokat tartalmaznak, amik biztonságosan használhatóak számos fogyasztói termékben.


Előfordulhat, hogy gyerekem véletlenül lenyel egy LEGO DUPLO kockát?


Nem. A legkisebbeknek szánt LEGO DUPLO játékainkat független laboratóriumokban teszteljük, és mindig megfelelnek az őket értékesítő 140 ország játékbiztonsági szabályozásainak, vagy meghaladják azokat. Ezek határozzák meg a korcsoportok, a használat és a kis méretű elemek szabványait, illetve azt, hogy mely elemeket lehet vagy nem lehet használni, melyeknek vannak éles szélei vagy sarkai, és még sok minden mást.

A kisebb LEGO kockák és elemek NEM biztonságosak a 4 év alatti gyerekek számára. Ha idősebb gyereked a kisebb kockákkal szeret játszani, akkor a kisebb gyerektől elzárva tárold azokat!


A LEGO DUPLO kockák kompatibilisek más építőkocka-játékokkal?


A LEGO DUPLO kockák egyedi kialakításuknak köszönhetően szilárd összetartó erővel rendelkeznek – következésképpen stabil építési- és játékélményt biztosítanak. A LEGO DUPLO elemeket több mint 1000-szer összeépítheted, és mégis megtartják ugyanazt az összetartó erőt! Ha gyereked a LEGO kockákat más építőjátékokkal kombinálja, az építményük széteshet, ami senkinek sem szórakoztató... Tehát nem ajánljuk az összekeverésüket.


Hol találhatóak az építési útmutatók?


A LEGO DUPLO készleteket úgy terveztük, hogy intuitívak és könnyen megépíthetőek legyenek gyereked számára, így bármit megalkothat, amit csak szeretne. A csomagoláson találtok inspirációkat, amik segítenek gyerekednek megtalálni a szükséges elemeket ahhoz, hogy könnyedén belevághasson egy pajta, vasútállomás vagy akár a számozott és díszített kockákkal való építésbe. Ám a legfontosabb, hogy bátorítsd gyerekedet arra, hogy megépítse legmerészebb ötleteit! Ha inspirációra van szükségetek, a termékoldalon megtaláljátok az építési útmutatókat, vagy felfedezhettek további tippeket, videókat és bemutatókat a LEGO hivatalos oldalán!


Hogyan találom meg a gyerekem korosztályának megfelelő készletet?


Útmutatásképp, a LEGO DUPLO készletek a 1½ és 4 év közötti gyerekek számára ajánlottak. Tudjuk, hogy ezekben az években rengeteg változáson mennek keresztül a gyerekek, és mindenkinek a maga tempójában fejlődnek a készségeik és érdeklődési köreik. Ha megkeresed az egyes termékeken található korjelzéseket, könnyebben megtalálod azt a készletet, ami nagyszerű játékélményt nyújt kisgyereked számára. Bár a korjelzés 4 éves korig szól, mindenki addig építhet és játszhat a DUPLO kockákkal, ameddig csak szeretne!


Mekkora egy tipikus LEGO DUPLO kocka?


A legkisebb LEGO DUPLO kocka (2×2 bütyök) körülbelül 3,2 cm×3,2 cm széles és 2,4 cm magas. Azért hívjuk őket DUPLO kockáknak, mert a méreteik a LEGO kockák méreteinek a duplája, így 100%-ban kompatibilisek egymással!


Hol készülnek a LEGO DUPLO kockák?
A LEGO DUPLO kockákat, dekorációkat és csomagolásokat Dániában, Magyarországon, Mexikóban és Kínában készítjük. Függetlenül attól, hogy készleted hol készült, a nyersanyagok ugyanazoknak a szigorú szabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak felelnek meg. Minden LEGO játékot független laboratóriumokban tesztelünk, amik megfelelnek az őket értékesítő országok játékbiztonsági szabályozásainak, vagy meghaladják azokat.


Milyen típusú műanyagból készülnek a LEGO DUPLO kockák?


A jelenleg általunk használt anyagokat gondosan választjuk ki, hogy a gyerekek számára a lehető legjobb játékélményt, és ami a legfontosabb, kiváló minőségű és biztonságos játékokat kínáljunk. A legtöbb LEGO DUPLO elem egy kiváló minőségű, úgynevezett ABS (akrilnitril butadién sztirén) műanyagból készül. Ez biztosítja az egyedülálló szorító csatlakozót, magasfényű felületet és színstabilitást, amikről LEGO kockáink ismertek. Az anyag megfelel a biztonsági, tartóssági és minőségi előírások hosszú listájának, és már 1963 óta ezt használjuk! Az ABS műanyagot gyakran használják műanyag telefonokhoz, számítógépekhez és a gépjárművek berendezéseihez is.


Környezeti szempontból fenntarthatóak a LEGO DUPLO kockák?


Elkötelezettek vagyunk a műanyag erőforrások felelősségteljes használata iránt, így a jövő generációi egy egészséges bolygót örökölhetnek. Nyersanyag-felhasználásunkat és csomagolásainkat illetően folyamatosan a fenntarthatóbb megoldásokra törekszünk. Továbbá hulladékgazdálkodásunkon és a gyártási folyamatból származó hulladékok megszüntetésén is dolgozunk:

- 2018-ban bemutattuk az első, teljesen növényi alapú műanyagból előállított LEGO termékünket, és elkötelezettek vagyunk afelől, hogy 2030-ra fenntartható forrásból előállított alternatívákkal helyettesítsük a jelenlegi olajalapú nyersanyagainkat.

- Minden LEGO termék fenntartható csomagolással van ellátva, amit az Erdőgondnoksági Tanács (FSC™) hitelesített.

- Javítani szeretnénk hulladékgazdálkodásunkat, emellett a teljesen hulladékmentes termelésre törekszünk.

- 2018-ban, azaz a tervezettnél két évvel korábban a LEGO Csoport elérte a 2020-ra kitűzött célját, miszerint a kiegyenlítő szabályozási energiát 100%-ban megújuló energiaforrásokból állította elő.


Hogyan tudom megtisztítani vagy fertőtleníteni a LEGO DUPLO kockákat?
Ha gyereked LEGO DUPLO kockái egy kicsit megmártóztak a homokozóban, akkor kézzel meleg, 40° C-os vízben, finom mosószerrel megmoshatod őket. Öblítsd le tiszta vízzel, töröld szárazra a felszínüket, belsejüket pedig hagyd a levegőn megszáradni!


Jó legózást kíván Neked a Kockamánia.hu csapata!

 

A webáruházban feltüntetett termékek és termékdobozok fotói illusztrációk, eltérhetnek a valóságtól. A termékek leírásai tájékoztató jellegűek, az ezekben előforduló pontatlanságokért nem vállaljuk a felelősséget.
A webáruházban feltüntetett árak a 27% ÁFA-t tartalmazzák. Az árak nem minősülnek ajánlattételnek. A változtatás jogát fenntartjuk.
A LEGO, DUPLO, FRIENDS, HIDDEN SIDE, MINDSTORMS, MINIFIGURE, NEXO KNIGHTS, VIDIYO nevek és logók a LEGO Group védjegyei. Minden jog fenntartva.