Hívj minket!   +36 70 682 4249    H-P: 10:00-17:00     hello@kockamania.hu

Blog

Tényleg megújul a LEGO Friends?

2022.10.31 06:50
Tényleg megújul a LEGO Friends?

A LEGO bemutatta a LEGO Friends következő generációját a téma lágy újraindításával 2023-ban. A LEGO nyolc új, változatos karaktert is bemutat, akik összehasonlíthatók és reprezentálják a való világot.

A LEGO bemutatta a LEGO Friends következő generációját a téma lágy újraindításával 2023-ban. A LEGO nyolc új, változatos karaktert is bemutat, akik összehasonlíthatók és reprezentálják a való világot.

Ez magában foglalja azokat a karaktereket, amelyek nemre, kultúrára, etnikai hovatartozásra, fizikai tulajdonságokra és képességekre, nem látható fogyatékosságokra és neurodivergenciára vonatkoznak.


A történetszálak a barátság hullámvölgyeit tárják fel, miközben a karakterek leküzdik a kihívásokat, az akadályokat és a különbségeket a mai modern világban.

Billund, Dánia – Egy évtizeddel a LEGO® Friends megjelenése után a LEGO Group újragondolta a Friends Univerzumát, új, változatos karakterek bemutatásával, hogy minél több gyermek érezhesse magát képviselve játék közben. Ezt a következő generációt arra tervezték, hogy megünnepelje a sokszínű barátságot a modern világban.

A megújult LEGO Friends szereplők:

 

Mivel a LEGO Group a gyermekeket tekinti példaképének, a LEGO Friends e következő generációja a gyerektesztelésekből, kutatásokból és a vállalatnak küldött levelekből származó visszajelzésekből származó inputokat alkalmaz, amelyekről mindenki azt találta, hogy a gyerekek szívesen látták magukat, barátaikat és családjukat. jobban képviselve.

Az autentikus, érdekes, szenvedélyes és változatos karakterek vadonatúj univerzuma többféle bőrtónussal, kultúrával, fizikai és nem látható fogyatékosságokkal, valamint idegi sokféleséggel bővült. Az új szettekben és sorozatokban végtagkülönbséggel, Downs-szindrómás, szorongásos, vitiligós karakterek és egy tolószékes kutya szerepel majd. Az új barátok a modern kihívások, szenvedélyek, akadályok és különbségek leküzdésén is dolgoznak, miközben barátságokat próbálnak teremteni.

„A LEGO Groupnál megértjük, hogy a gyerekek azt szeretnék, ha a szereplők, akikkel találkoznak, jobban hasonlítsanak azokhoz a sokszínű személyiséghez, akikkel a való életben is találkoznak” – mondta Tracie Chiarella, a LEGO Group LEGO Friends részlegének termékvezetője. „Folyamatosan fejlesztjük termékeinket, hogy azok tükrözzék a mai társadalmat, és ezért vagyunk büszkék arra, hogy piacra dobjuk a LEGO Friends vadonatúj generációját.

Azt akarjuk, hogy a gyerekek az új LEGO Friends Universe-ot mind a fizikai termékben, mind a 2023-ban piacra dobott tartalomban saját barátságuk tükröződéseként lássák, a karaktereket pedig hitelesnek lássák. Úgy döntöttünk, hogy a LEGO Friends Universe-ot és a TV-műsort befogadóbbá fejlesztjük, hogy a szülőknek és a gyerekeknek több eszközt adjunk a barátság és érzelmeik eligazodásához, ahogy nőnek és tanulnak.”

Az újragondolt LEGO Friends Universe célja, hogy segítsen a gyerekeknek jobb barátokká válni önmagukkal és másokkal, miközben játékon keresztül érzelmi és szociális fejlődést biztosít, hogy jobban megértsék az egyéniséget, a sokszínűséget és a modern világot.

A gyermektesztelések és a gyerekektől származó leveleket áttekintő tervezők kutatásain és meglátásain túl a LEGO Group a közelmúltban végzett kutatásokat is felfedte, amelyek még jobban rávilágítanak a gyerekek reprezentáció iránti igényére.

A LEGO® Play Well Study 2022* elsöprő vágyat mutatott a játékban való nagyobb képviselet és a sokszínűségről szóló viták iránt, és feltárta, hogy a szülők (97%) úgy gondolják, hogy fontos megvitatni mindannyiunk egyedi egyéniségeit, különösen a mentális egészséget (91%). , testi fogyatékosság (82%), szellemi fogyatékosság (81%) és etnikai hovatartozás (75%). Ezenkívül a szülők (85%) azt mondják, hogy a játéknak és a játékoknak kulcsszerepük lehet a sokszínűség megismerésében (84%).

A kutatás azt is megállapította, hogy 4-ből 3 (73%) gyermek úgy érzi, hogy nincs elég játék az őt reprezentáló karakterekkel, és hasonlóképpen, 10-ből 8 (80%) gyermek szeretné, ha több játék lenne hozzájuk hasonló karakterekkel. . Sőt, maguk a gyerekek is egy igazságosabb, igazságosabb világot kérnek, és 10-ből 9 (91%) állítja, hogy törődik azzal, hogy mindenkivel egyenlő bánásmódban részesüljenek.

​Az új LEGO® Friends készletek 2023. január 1-től lesznek elérhetők!

 

A LEGO Group azt szeretné, ha a gyerekek szerte a világon megtapasztalhatnák az egész Friends Universe-ot, mint a valós világot és a termékek és a tartalom képviselőjét. Ennek eredményeként a LEGO Friends TV-műsor történetszálait a Geena Davis Institute on Gender in Media** együttműködésével frissítették, segítve a karakter narratíváinak kidolgozását annak érdekében, hogy azok viszonyíthatóak, befogadók legyenek, és tükrözzék a nehézségeket és tapasztalatokat. amelyekkel ma szembesülnek a gyerekek, beleértve a barátságok hullámvölgyeit.

Kellemes Legózást kíván nektek a Kockamánia. hu

 

A webáruházban feltüntetett termékek és termékdobozok fotói illusztrációk, eltérhetnek a valóságtól. A termékek leírásai tájékoztató jellegűek, az ezekben előforduló pontatlanságokért nem vállaljuk a felelősséget.
A webáruházban feltüntetett árak a 27% ÁFA-t tartalmazzák. Az árak nem minősülnek ajánlattételnek. A változtatás jogát fenntartjuk.
A LEGO, DUPLO, FRIENDS, HIDDEN SIDE, MINDSTORMS, MINIFIGURE, NEXO KNIGHTS, VIDIYO nevek és logók a LEGO Group védjegyei. Minden jog fenntartva.